omar مدير المنتدى
عدد المساهمات : 515 نقاط : 1503 السٌّمعَة : 10 تاريخ التسجيل : 28/06/2010 العمر : 29
| موضوع: تشيز كيك بالفريز السبت أكتوبر 02, 2010 4:38 am | |
| المقادير
القاعدة من البسكوت و تتطلب باكتة كبيرة بسكوت مارى مطحون معلقتين سكر معلقتين زبدة سايحة
الحشوةاو الطبقة العلوية
1 كيلو زبادى معلق مصفى فى شاشة لمدة 24 ساعة عشان يفصل عنه الميه
250 مللى كريمة لبانى او كريم تشيز (جبنة بالقشطة خالية من الملح)
4 او 5 معالق سكر
ورقة جيلاتين مدوبة فى 1/4 كوب ماء او اقل
200 جرام فراولة و شيلى منهم كام واحدة عشان التزين
الطريقة
قاعدة البسكوت
اضربى البسكوت مع السكر فى الكبة و معاهم الزبدة افرديها فى قالب الكيكة و اضغطى عليهم عشان يتكبسوا كويس دخليها التلاجة 30 دقيقة
الحشوة
اضربى الزبادى المصفى مع الفراولة مع السكر مع الجيلاتين المدوب فى الماء
اضربى الكريمة اللبانى لغاية لما تنفش و اخلطيها مع خليط الزبادى و الفراولة بدون ماتطلعى الهوا منها يعنى بالراحة مش بالجامد
طلعى القاعدة المعمولة من البسكوت من التلاجة و صبى الخليط عليها و خليها فى التلاجة تجمد لمدة 5 ساعات على الأقل
...
ممكن تزينيها بالفراولة و تكون مقطعة شرائح | |
|