سراب الراب -omar style

سراب الراب -omar style

أكبر تجمع لمحبي الراب
 
الرئيسيةzoomf6اليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخولتحميل
المواضيع الأخيرة
» مهم:الرجاء التصويت بسرعة
الأربعاء سبتمبر 28, 2011 11:10 am من طرف omar

» بسكليت للبيع بدمشق
الإثنين أغسطس 08, 2011 8:28 am من طرف omar

» منتدى أشهار لخدمات المنتديات والمواقع
الأحد يوليو 31, 2011 2:01 am من طرف زائر

» منتدى أشهار لخدمات المنتديات والمواقع
السبت يوليو 30, 2011 12:43 am من طرف زائر

» منتدى أشهار لخدمات المنتديات والمواقع
الإثنين يوليو 18, 2011 9:26 am من طرف زائر

» منتدى ابداع عاشق
السبت يوليو 16, 2011 4:16 pm من طرف زائر

» منتدى مون لايت
الثلاثاء يونيو 14, 2011 3:33 pm من طرف محبة شاروخان

» منتديات المسيلة ( منتدى رائع جدا وخدماته أروع )
الإثنين يونيو 06, 2011 2:21 pm من طرف زائر

» منتدى الصقر الجارح
الثلاثاء مايو 17, 2011 4:37 am من طرف زائر

عداد الزوار


شاطر | 
 

 كنافة بالقشطة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
omar
مدير المنتدى
مدير المنتدى
avatar

عدد المساهمات : 515
نقاط : 1503
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 28/06/2010
العمر : 23

مُساهمةموضوع: كنافة بالقشطة   السبت أكتوبر 02, 2010 4:36 am

المقادير:

1/2 كيلو كنافه

كوب سمن سايحه


للقشطه:

2 كوب حليب

5 ملاعق كبيره دقيق

كوب قشطه


للقطر:

1/2 1 كوب سكر

3/4 كوب ماء

عصير ليمونه

فانيليا




الطريقة:


تحضير القطر:

نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا


نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق


نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار

و نتركه ليبرد تماما


تحضير القشطه:


ندوب الدقيق في الحليب علي البارد

ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا

نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
حتي يتجانس الخليط تماما

و تصبح القشطه جاهزه


تحضير الكنافه:


- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح

- ندهن صينيه بالسمن

- نضع نصف مقدار الكنافه

- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها

- نرش مقدار من السمن السايح

- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)

- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري

- نرش مقدار جيد من السمن السايح


طريقه الخبز:


ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه

لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير

يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه

و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد


و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك


و بالهنا و الشفا

-----------سبحان الله وبحمده التوقيع سبحان الله العظيم------------
تكبير أشهار المنتديات
قم بإشهار منتداك
www.ashhar2.yoo7.com


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://djzoomf6.yoo7.com
 
كنافة بالقشطة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
سراب الراب -omar style :: عالم حواء :: مطبخ حواء-
انتقل الى: